12.12.2017

Perunagratiini

Kuva tulossa
1 kg perunoita
400g Ruokapohjolan valkosipulisäilykelihaa
3 rkl juustoraastetta - mieluiten emmentalia
5 dl kevytkermaa
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl raastettua muskottia
  margariinia
  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikka ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleet hyvin.
  2. Valuta perunaviipaleet kunnolla ja aseta ne sekä valkosipulisäilykelihaa matalaan uunivuokaan.
  3. Sekoita kermaan 2 rkl juustoraastetta, suola ja raastettu muskotti. Kaada neste perunoiden päälle, sirottele pinnalle loput juustoraasteesta ja päällimäiseksi muutama margariininokare.
  4. Paistoaika on 1 tunti. Tässä ajassa kerma muuttuu paksuksi ja melkein imeytyy perunoihin.