Reseptit
Perunagratiini
1 kg | perunoita |
400g | Ruokapohjolan valkosipulisäilykelihaa |
3 rkl | juustoraastetta - mieluiten emmentalia |
5 dl | kevytkermaa |
1 1/2 tl | suolaa |
1/4 tl | raastettua muskottia |
margariinia |
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikka ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleet hyvin.
- Valuta perunaviipaleet kunnolla ja aseta ne sekä valkosipulisäilykelihaa matalaan uunivuokaan.
- Sekoita kermaan 2 rkl juustoraastetta, suola ja raastettu muskotti. Kaada neste perunoiden päälle, sirottele pinnalle loput juustoraasteesta ja päällimäiseksi muutama margariininokare.
- Paistoaika on 1 tunti. Tässä ajassa kerma muuttuu paksuksi ja melkein imeytyy perunoihin.
